Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Programsläpp

Idag, 17 mars 2015, släpps konsertprogrammet i punktform för Musik vid Siljan 2015, som går av stapeln vecka 27. Nytt för i år är en koncentrerad konsertserie i form av en musikweekend torsdag 2 juli – söndag 5 juli med lika många konserter som tidigare.

Dalasinfoniettan inviger festivalen tillsammans med dalabördiga hovsångerskan Hillevi Martinpelto under ledning av Tobias Ringborg, Bengan Janssons gäst till sin ”Bengans Scen” är den starkt lysande jazz- och swingstjärnan Gunhild Carling, Treitlerkvartetten gör ett kärt återbesök, Rigmor och Christina Gustafsson besöker Musik vid Siljan på sin sommarturné och likaså folkkära 30-årsjubilaren Östen med Resten, världsmusiklägret Ethno går av stapeln för tjugosjätte gången och folkpopduon Good Harvest som nyligen spelade på den gigantiska festivalen South by Southwest i USA är några av programpunkterna.

”I år erbjuds ett spännande och genreöverskridande konsertutbud för hela familjen och vi lägger stort fokus på att locka ungdomar på såväl scenen som i publiken. I vanlig ordning finns självklart de traditionella och omtyckta kurserna, danserna och spelmansstämmorna att ta del av.”, säger David Lundblad, konstnärlig ledare för Musik vid Siljan.

Programmet finns att ta del av på http://www.musikvidsiljan.se/om/program-2015/

Biljetterna beräknas att släppas under vecka 16.

Leave a comment

name

email (not published)

website