Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Musik vid Siljan bokar jämställt

P4 Dalarna granskar den ojämställda festivalsommaren i Dalarna när det kommer till vem som står på scenen. Musik vid Siljan stoltserar gärna med vår medvetenhet när det kommer till artistbokning. Av de 24 konserter som vi i skrivande stund kan räkna antalet personer på scen på, som ingår i Musik vid Siljan, så har 14 konserter könsfördelningen 50-50% eller till och med 60-40% med fler kvinnor än män. I förmiddags tog sig radion ett snack med David Lundblad, konstnärlig ledare för Musik vid Siljan, om hur festivalen tänker kring ämnet. En färsk granskning från Jämställd Festival visar att många välbesökta festivaler inte kan stoltsera med samma medvetenhet.

Spola fram till 2:46:23 i klippet nedan.

Leave a comment

name

email (not published)

website