Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Nu drar Musik vid Siljan igång – 49e gången!

En vecka med musiken i centrum, mellan 1 – 9 juli och med ett brett utbud av lokal folkmusiktradition blandad med världsmusik, av klassiskt musik och spelmansstämmor, av körverk och visor. Varje kväll lockas det till dans med spelmanslag i bystugor och på hembygdsgårdar.

I år erbjuds ett trettiotal konserter, tiotalet danskvällar och dessutom ett 25 tal kurser i Siljansbygdens dans och musik. Vecka 27 är en kraftsamling kring vad Siljansbygden kan erbjuda i form av musik- och danskultur och arrangörskap i unika kulturmiljöer. Veckan genomförs i samverkan mellan kulturföreningar, hembygds- och bystugeföreningar, spelmanslag, församlingar, studieförbund m fl, samt Musik vid Siljans vänförening.

Nytt i år är fyra konserter med kammarmusik i Ovanmyra Kulturhus. Veckan inleds lördag 1 juli med Ethnokonsert i Rättvik, Spelmansstämma i Leksand, Körkonsert i Siljansnäs, Kammarmusik i Ovanmyra och avrundas med Bystugedans i Stumsnäs. En rivstart på en innehållsrik musikvecka!

Information och kontakt.

Se hela veckans utbud på http://www.musikvidsiljan.se/program/ och facebook.com/musikvidsiljan för de senaste nyheterna. Ta gärna kontakt direkt med respektive arrangör för mer information, bilder, besök mm (se hemsidan under program).

Kompletterande och övrig information hänvisas till Musik vid Siljans vänförenings ordförande Bo Pettersson Tel 070-6622297 eller Mail bo.mia@telia.com

Leave a comment

name

email (not published)

website