Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

2017 var det 49e gången Musik vid Siljan anordnades.

En vecka med musiken i centrum med ett brett utbud av lokal folkmusiktradition blandad med världsmusik, klassiskt musik och spelmansstämmor, av körverk och visor. Varje kväll lockas det till dans med spelmanslag i bystugor och på hembygdsgårdar.

2017 erbjöds ett trettiotal konserter, tiotalet danskvällar och dessutom ett 25 tal kurser i Siljansbygdens dans och musik. Vecka 27 är en kraftsamling kring vad Siljansbygden kan erbjuda i form av musik- och danskultur och arrangörskap i unika kulturmiljöer. Veckan genomförs i samverkan mellan kulturföreningar, hembygds- och bystugeföreningar, spelmanslag, församlingar, studieförbund m fl, samt Musik vid Siljans vänförening.

Nytt för 2017 års festival var fyra konserter med kammarmusik i Ovanmyra Kulturhus. Veckan inleds lördag 1 juli med Ethnokonsert i Rättvik, Spelmansstämma i Leksand, Körkonsert i Siljansnäs, Kammarmusik i Ovanmyra och avrundas med Bystugedans i Stumsnäs. En rivstart på en innehållsrik musikvecka!

 

Leave a comment

name

email (not published)

website