Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Musik vid Siljans Vänförening

Musik vid Siljans Vänförening bildades 1989 som en lokalt utvecklad och genomförd musikvecka, som sedan dess återkommit varje år. Vänföreningen Musik vid Siljan övertog 2016 Musik vid Siljan AB , inklusive dess namn, ändamål och verksamhet från Leksand, Mora och Rättviks kommuner. Till och med 50-årsjubiléet 2019 ledde Vänföreningen, som ny huvudman, den samordnade marknadsföringen av musikveckan tillsammans med de många arrangörer som svarar för program och aktiviteter, som brinner för att utöva, förnya och förmedla en viktig del av musikkulturen. Vänföreningen har även genomfört egna konserter och kurser.

Vänföreningen arbetar nu med att hitta en ny form för att, ev tillsammans med en samarbetspartner, fortsätta stödja musikveckans arrangörer och uppmuntra morgondagens musiker i Siljansbygden med stipendier. Vänföreningen ger ut medlemsbladet Fjärilen för att informera och inspirera medlemmarna.

Även om 2020 blev något av ett ”förlorat år” i Musik vid Siljansammanhang ser vi ändå att Vänföreningen har en roll att spela i dag och framöver. Vi vill därför gärna att du som är medlem blir kvar i föreningen och vill gärna ha kontakt med nya. Nu behöver musiken och kulturen vid Siljan vårt stöd och engagemang mer än någonsin.

Medlemskapet i Musik vid Siljans Vänförening kostar 225 kr för en person och 350 kr för ett par. Avgiften betalas till bankgiro 5649-1707. Glöm inte att ange namn, postadress och e-postadress!

Vänföreningens styrelse sedan årsmötet 2020-12-18
Bo Pettersson Åkerö Leksand ordf.,

Inger Olanås Färnäs Mora

Margaretha Mattsson Orsa

Lennart Fast Sjurberg Rättvik

Veronika Nilsson Kullsbjörken Leksand

Välkommen som medlem!

Vi är tacksamma för dina idéer och engagemang! Vi behöver dina insatser för ett levande musik- och kulturliv i Siljansbygden. Tag gärna kontakt:

Vänföreningens e-postadress: kontaktmusikvidsiljan@gmail.com
Bo Pettersson, Vänföreningens ordförande
Tel 070-66 222 97
E-post: bo.mia@telia.com

Läs medlemstidningen:

 

Fjärilen nr 1 2019

Fjärilen nr 2 2018
Fjärilen nr 1 2018

Fjärilen nr 4 2017
Fjärilen nr 3 2017

Fjärilen nr 2 2017

Fjärilen nr1 2017

Leave a comment

name

email (not published)

website