Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

OBS! Ändring i programmet av KAMMARMUSIKKONSERT I den 1 juli.

På grund av sjukdom har vi tvingats förändra genom att boka nya sångare till KAMMARMUSIKKONSERT I den 1 juli.

Jon Nilsson
Jon Nilsson är bördig från västra Värmland och började sin bana som folkmusiker och sedermera yrkesmusiker efter studier på Edsberg i bl.a. Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm. Vid sidan om altfiolen blev sången en alltmer tongivande väg och därpå följde en anställning i Radiokören och vidare studier på Operahögskolan i Stockholm. Sångarkarriären tog snabb fart med 1:a pris i Gösta Winbergh award och flertalet roller på bl.a. Kungliga Operan och Folkoperan.
Jon är nu anställd på Kungliga Operan som tenor sedan 5 år och har hunnit gestalta ett antal roller, senast i Glada Änkan, Trollflöjten och närmast väntar Quincey i Dracula med urpremiär i oktober 2017.
Liine Carlsson
Liine Carlsson är operasångerska utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och har sjungit på de flesta scener i Sverige samt utomlands, nu senast rollen som Senta i Wagners Den flygande holländaren i Tyskland, en roll hon åter ska gestalta i höst. Liine har erhållit flertalet stipendier, bla från Operavännerna vid Kungliga Operan, Opera på Skäret, Konstnärsnämnden, samt Kungliga Musikaliska Akademien.
Henrik Berg, piano. 
kommer vara med i programmet precis som planerat!
Vänligen
Boda Hembygdsförening.

Leave a comment

name

email (not published)

website